Datum:

02.09.2013. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 8888 pregleda

Volvo je zvanično predstavio svoj Concept kupe, neposredno pre njegove premijere uživo na Salonu automobila u Frankfurtu.

Dizajniran tako da jasno stavi do znanja da su lagodni dani bez velikih dešavanja sada iza ovog proizvođača, luksuzni Gran Tourer je otelotvorenje novog dizajn jezika ove kompanije.

Gledajući od napred, Concept kupe ima sportsku prednju masku sa “lebdećom” rešetkom i LED dnevnim svetlima u obliku slova T, koja će postati zaštitni znak ovog brenda. Pozadi se uočava elegancija koja podseća na čuveni P1800 model. Druge uočljive karakteristike su panoramski stakleni krov i 21-inčni točkovi od aluminijumskih legura.

Lukuzne crte nastavljaju se i u kabini, gde se nalaze premium kožne obloge, sivo drveni trim i detalji u sjajnocrnoj boji. Tu je i head-up displej, kao i veliki touchscreen zabavni sistem.

Volvo Concept kupe ima plug-in hibridni pogon koji je sastavljen od 2.0-litarskog Drive-E benzinskog i električnog motora na zadnjoj osovini. Takva postavka ovom modelu obezbeđuje oko 400 KS i više od 600 Nm obrtnog momenta.

Viši potpredsednik za dizajn ove kompanije Tomas Ingenlat, izjavio je: “Volvo Concept kupe nije futuristički automobil iz snova. On je dizajniran kako bi demonstrirao sposobnosti naše nove arhitekture: samopouzdan stav, proporcije i najistaknutije dizajn karakteristike. Čak iako će novi XC90 biti u potpunosti drugačija vrsta automobila, prepoznaćete povezanost između njih, kada bude predstavljen iduće godine.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)