Datum:

13.05.2013. 13:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 5325 pregleda

Već je poznato da je Lamborghini predstavio svoj najnoviji model ograničenog izdanja – nazvan Lamborghini Egoista. On obeležava kraj “50th Anniversary Grande Giro” događaja. Njegov izgled mnoge je ostavio bez teksta, a njegov dizajner Volter de Silva namerno je igrao na kartu egoizma. Ovo zaista i jeste automobil za jednu osobu.

Lamborghini Egoista ekstremniji je od drugih modela ovog proizvođača kao što je Lamborghini Veneno. Čini se da je zasnovan na arhitekturi Lamborghini Gallarda i da ima 5.2-litarski V10 motor koji mu obezbeđuje 600 konjskih snaga. Još uvek nema informacija o specifikacijama performansi i dostupnosti ovog automobila. Iako prvobitno smatran konceptom, Lamborghini ga ipak nije najavio kao koncept.

Njegov jedinstveni dizajn inspirisan je Apache helikopretom. I dok vozač helikoptera može da se katapultira iz vozila, kabina Egoiste čvrsto je povezana sa njegovom šasijom. Karbonska vlakna i aluminijum uočavaju se kako u spoljašnjosti, tako i u unutrašnjosti. Vizuelno, sličan je Tremnontani

Jedna od zanimljivosti vezana za ovaj automobil je ta što on ne poseduje konvencionalna svetla za put, već LED svetla. Tu su još i dva bela svetla napred, dva crvena pozadi, crveno trepćuće svetlo na gornjem delu repa, dva narandžasta sa strane i još dva svetla na krovu, crveno na levoj i zeleno na desnoj strani.

Unutrašnjost je opremljena trkačkim sedištem sa zaštitnim pojasom koji se sastoji od četiri kaiša, od kojih je svako u drugoj boji, vazdušne jastuke i minimalan broj instrumenata. Vozač ima “headup” displej i da bi izašao iz automobila, mora da pomeri upravljač.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)