Datum:

20.05.2011. 22:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5363 pregleda

Specijalni projekat Ferrari Superamerica 45 kabriolet napravljen je po porudžbini njujorškog ”kralja” nekretnina, a svoj prvi javni debi imaće u petak na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011 događaju.

Njegov naručilac zove se Piter Kalikov, a jednom prilikom štampa ga je proglasila ”čovekom podzemlja”, ali ne zato što se petlja sa kriminalom, već zato što je bivši predsednik njujorškog transportnog preduzeća. Kalikov je, takođe, i bivši komesar luke u Njujorku i Nju Džerziju, kao i bivši vlasnik i izdavač ”Njujork Posta”. Njegova kolekcija automobila vredna je preko 7 miliona dolara, prema izveštajima medija. Kalikov je tokom devedesetih pretrpeo javni bankrot. Očigledno je da su se vremena za njega popravila, čak toliko da je i Ferrari odbio da kaže kolika je cena automobila koji je on naručio ili ko ga je platio. Razvijan je interno od strane Ferrari-jevih dizajnera unutar same kompanije.

Detalji koji se mogu videti golim okom otkrivaju hromiranu prednju rešetku i nosače od uglačanog aluminijuma, kao spoljnje retrovizore i kvake od vrata. Ferrari Superamerica 45 ima i rotirajući krov od karbonskih vlakana koji se nadovezuje na vetrobran. Dupli vazdušni ventili nalaze se na prednjem krilu.

Automobil je obojen u plavu boju nazvanu ”Blu Antille”, a opisana je kao ”boja koju ima još jedan veoma važan automobil u klijentovoj kolekciji – Superamerica 400 kabriolet iz 1961. godine”, navodi se iz kompanije. Tu je i Cuoio koža unutar kabine, kao i Blu Scuro detalji, uz touchscreen zabavni sistem.

Na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011. biće prikazano još nekoliko automobilskih koncept i prototip verzija, uključujući i Scuderia Cameron Glickenhaus P 4/5, Infiniti Etherea (2011), Audi Quattro koncept (2010) i Mercedes-Benz Concept Shooting Brake (2010).

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)