Datum:

02.04.2016. 23:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su izvođači i projektantske kuće angažovane na Projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji dužni da poštuju ugovorene rokove, a sa onima koji nisu u stanju da poštuju ugovorenu dinamiku, ugovori će biti raskinuti.

Ona je na sastanku sa čelnicima preduzeća Putevi Srbije zatražila da izdaju poslednje upozorenje izvođačima i projektantima da su dužni da poštuju ugovorene rokove u rehabilitaciji puteva i unapređenje bezbednosti u saobraćaju, saopšteno je iz njenog kabineta.

U novoj građevinskoj sezoni, svi zajedno, od Ministarstva, preko Puteva Srbije do svih izvođača i projektanata moramo da učinimo sve da se i u novoj građevinskoj sezoni, ponove dobri rezultati iz 2015. godine, kad je izgrađeno više od 100 kilometara autoputeva i obnovljeno oko 120 kilometara ostalih puteva”, naglasila je Mihajlović.

Rok za rehabilitaciju 10 do sada ugovorenih deonica, ukupne dužine 192 kilometra, ističe 30. juna 2016. godine, a vrednost poslova na projektovanju i rehabilitaciji iznosi oko 68 miliona evra, stoji u saopštenju.

Plan Puteva Srbije je da u toku 2016. bude završeno projektovanje na još 11 deonica ukupne dužine 260,4 kilometara.

Projekat rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra traje četiri godine i realizuje se uz finansijsku podršku Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Srbije, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)