Datum:

15.09.2016. 16:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izgradnja auto-puta Surčin – Obrenovac važna je zbog četiri stvari: prva, uposlićemo desetine domaćih firmi i hiljade radnika. Druga, rasteretićemo Ibarsku magistralu, što će dodatno uticati na bezbednost. Treća, povezaćemo dva najznačajnija pravca u Srbiji, Koridor 10 i Koridor 11. I četvrta, od Beograda do Čačka umesto sadašnjih 2,5 putovaće se sat vremena.

Ovo za “Novosti” kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović. Ona je već saopštila da će ugovor o finansiranju novog auto-puta sa kineskom Eksim bankom biti potpisan u Rigi, na samitu Kine i 16 zemalja jugoistočne Evrope, koji će biti održan do kraja ove godine.

Ona naglašava da gradnja novog auto-puta dugog 17,6 kilometara i vrednog 233,69 miliona dolara znači siguran posao za naše građevinske firme koje će raditi na ovom projektu.

– Sa kineskim partnerima, kompanijom China Communication Construction Company (SSSS), dogovorili smo se da domaće kompanije učestvuju sa 49 odsto u radovima i materijalu. To će obezbediti siguran posao tokom 32 meseca, koliko je planirano da traje gradnja. Izgradnja novog auto-puta uključuje i novi most preko Save kao i još 10 manjih mostova i nadvožnjaka. Novi most biće za oko 300 metara duži od mosta preko Dunava, Zemun – Borča, koji je takođe gradila kineska kompanija – kaže Mihajlovićeva.

Novi auto-put će biti rađen po najvišim standardima, sa po dve vozne i po jednom zaustavnom trakom. Prema analizama, samo na ovoj deonici do 2030. godine prolaziće blizu 30.000 automobila dnevno.

Premostićemo Kolubaru i Savu

Novi auto-put krenuće od petlje Surčin na obilaznici oko Beograda. Trasa ide ka Jakovu, a onda kod Bariča bio bi izgrađen novi most dug 1.800 metara koji bi išao preko Kolubare i Save. Auto-put bi bio završen u Obrenovcu, kod nove petlje, gde bi se priključio na deonicu Obrenovac – Ub, koju već uveliko gradi drugi kineski izvođač Shandong High-speed Group.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)