Datum:

02.02.2011. 13:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 9843 pregleda

Do sada smo već imali prilike da se susretnemo sa pozlaćenim automobilima i ono što smo se svaki put pitali jeste – gde prestaje granica dobrog ukusa, a počinje kič? Očigledno je da uopšte nije jednostavno dati odgovor na to pitanje, a sada nam je Vokswagen zadao dodatne muke, predstavivši svoj Touareg druge generacije iliti u originalnom nazivu – Touareg Gold Edition.

Ovaj automobil je bele boje sa zlatnim detaljima na kojima se nimalo nije štedelo. Ipak, ono što ovaj automobil čini posebnim u odnosu na druge koji su mahom premazani zlatnom bojom jeste to što je on zaista ukrašen zlatom! Radi se o plemenitom metalu od 24 karata, koje se nalazi i na spoljašnjosti i u unutrašnjosti vozila, pa čak i na logou, prednjoj masci, prozorskim ramovima i krovnim nosačima, uključujući i 22-inčne felne. To je mnogo zlata, zar ne?

Dizajn eneterijera je specijalno urađen za bogatog šeika, pa se po njegovom ukusu zlato nalazi i na upravljaču, ramu displeja, ramovima ventilacionih otvora, kvakama i ručici menjača. Enterijerom još dominiraju i koža i orahovina.

Iz Volkswagena tvrde da ovo zlatno čudo proizvodi 360 KS, zahvaljući V8 motoru. Reč je, dakako, samo o konceptu kojim je nemački proizvođač želeo da ispita tržište. Da li mu sleduje proizvodnja ili zaborav, zavisiće od interesovanja bogatih ljudi iz Katara i okolnih država kojima je silno stalo da zlata i pozlaćivanja predmeta… ili ne.

1 komentar
  1. Aleksandar

    Ide i zlatan zub uz njega

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)