Datum:

04.12.2011. 20:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 10088 pregleda

Isti čovek koji stoji iza zlatnog Bugatti Veyrona vrednog ”tričava” dva miliona dolara sada je pripremio sličan model Lamborghini LP700-4 Aventadora. Model je napravljen od platine, karbonskih vlakana i dijamantskih obloga.

Dizajner je Robert Gulpen, nemački specijalista za makete automobila. Vrednost ovog automobila procenjena je na 3.5 miliona evra, a ukoliko se kupac opredeli za određene izmene u specifikacijama, to će uticati na porast cene. Inače, cena ovog modela je skoro 10 puta veća od cene pravog Aventadora.

Oko 700 dijamanata ugrađeno je u svako sedište ovog modela, a vešanje je ručno napravljeno od zlata, dok su felne od platine. Delovi karoserije napravljeni su od karbonskih vlakana i ovo je prvi put da je ovakva tehnologija korišćena za izradu makete automobila. Svaki delić karbonskog vlakna obmoran je 1/1000 mm tankim slojem zlata. Njegova razmera je 1:8, tako da je vidljivo mnoštvo detalja na modelu.

Zlatni Aventador naći će sa na aukciji u Njujorku ovog meseca, gde se očekuje da će biti prodat za 3 i po miliona, iako mu je početna vrednost procenjena na 2.5 miliona evra. Gulpen je pregovarao i sa drugim proizvođalima, pa je izabrao baš ovaj automobil za osnovu svog ambicioznog dizajna.

Postoji plan da se pola miliona evra od prodaje ove makete donira u humanitarne svrhe. Gulpen se nada i da će uspeti da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao tvorac najskuplje makete automobila na svetu, najobezbeđenijeg predstavljanja automobila i najluksuznijeg logoa.

Za više detalja, posetite njegov sajt.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)