Datum:

08.01.2014. 10:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4563 pregleda

Prepune torbe, skije, štapovi, vezovi, hrana, kompjuter…pa nema šanse da se spakujemo za zimovanje, ništa nam neće stati u prtljažnik! Da biste izbegli pomenutu muku, “nabijanje” prtljaga u automobil, nezgodno naginjanje vozila i nestabilne stvari koje prete da vas “napadnu” tokom puta, evo šta treba da radite.

Najteže stvari prvo stavite na dno prtljažnika. Nikako ih nemojte smeštati na vrh ili u krovni kofer. Tako ćete poremetiti težište vozila, jer kada je previše visoko, vozilo se u krivinama ponaša nestabilno, a i upravljivost neće biti dobra.

Ako stvari pređu visinu zadnjeg sedišta, obavezno ih zategnite posebnim kaiševima da biste izbegli da polete napred usled naglog kočenja.

Znajte da svaki automobil ima limit u težini prtljaga. Ako preterate, mogu se oštetiti elementi ogibljenja.

Dakle, ređajte po težini, a preporučenu smo u grafičkom prikazu označili nijansama od crvene kao najteže, do plave kao najlakše.

Takođe, na poleđini novih saobraćajnih dozvola postoje oznake “F.1” i “G”, gde se kriju najveća dozvoljena masa i masa praznog vozila, a razlika između ovih vrednosti predstavlja nosivost vašeg automobila u kilogramima. Lance, komplet za prvu pomoć i signalni trougao nemojte ostaviti na dnu prtljažnika.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)