Datum:

18.10.2011. 10:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 10969 pregleda

Primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odlaže se za sledeću zimsku sezonu 2012/2013, saopšteno je danas iz Ministarstva za infrastukturu i energetiku.

U saopštenju se navodi da je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovoreno da se “do stupanja na snagu te odredbe Pravilnika striktno kao i prošle godine primenjuju odredbe starog Pravilnika, kojim se predviđa obaveza upotrebe najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima, ili letnje guma sa najmanje četiri milimetra dubine šare, kao i upotreba lanaca na pogonskim točkovima”.

“Odluku donosim imajući u vidu da se bliže zimski uslovi u saobraćaju i da su proizvođači i distributeri guma izrazili zabrinutost da svi građani možda neće moći da obezbede sigurne i skupe gume, čime bi doveli u pitanje i samu primenu Pravilnika”, rekao je resorni ministar Milutin Mrkonjić.

Komitet za bezbednost saobraćaja Srbije je danas predložio da se Pravilnik o obaveznoj upotrebi zimske opreme izmeni tako da zimske gume moraju biti na svim točkovima vozila samo kada to nalažu uslovi na putu. Time se, smatraju u Komitetu, ne bi ugrožavala bezbednost učesnika u saobraćaju, a istovremeno bi bilo uvaženo materijalno stanje građana.

Kada se temperatura opadne ili počne sneg, u saobraćaju bi smela da učestvuju samo vozila koja imaju zimske pneumatike na svim točkovima i ostalu zimsku opremu, predlaže Komitet.

Motorna vozila koja nemaju zimske gume na svim točkovima, smela bi da učestvuju u saobraćaju uvek kada su kolovozi suvi i kada temperatura nije niska, piše u saopštenju Komiteta.

Izvor: Beta

1 komentar
  1. LANCIA

    Ma nije njima stalo do nas i do neke bezbednosti.Sada su to dokazali.Bliže se izbori,pa kao da se pokaže da malo brinu o nama.Pročitani ste !!!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)