Datum:

08.09.2011. 13:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 8678 pregleda

Moguće odlaganja primene pravilnika po kome vozači od 1. novembra moraju da imaju sve četiri zimske gume, kao i da vlasnici traktora registruju vozila jednom u deset godina ili trajno, izjavio ministar Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je mogućnost odlaganja primene pravilnika koji predviđa da vozači automobila moraju da imaju sve četiri zimske gume tokom zimskih meseci. Dačić je najavio i inicijativu da vlasnici traktora registruju vozila jednom u deset godina ili trajno.

Ministar je u Leskovcu, rekao da je o izmenjenom načinu registracije traktora razgovarao sa ministrom poljoprivede Dušanom Petrovićem, objasnivši da će, ukoliko to bude prihvaćeno, olakšati život vlasnicima traktora koji ta vozila, po važećim propisima, registruju jednom godišnje.

Dačić je dodao da je sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem razgovarao o odlaganju primene pravilnika po kome vozači od 1. novembra moraju da imaju sve četiri nove zimske gume.

Dačić je rekao da je namera da se taj pravilnik postepeno uvede u primenu, kako se vozači automobila ne bi izlagali troškovima u uslovima ekonomske krize.

Ta problematika je u ingerenciji Ministarstva za infrastrukturu, kazao je Dačić, ali je izrazio očekivanje da će primena pravilnika biti pomerena za naredni zimsku sezonu, odnosno za godinu dana.

Dačić je ponovio da se radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbedosti u saobraćaju, čime bi se povećala bezbednost na srpskim drumovima.

Ministar je rekao da je u prvoj godini primene tog zakona stanje bezbednosti u saobraćaju bilo znatno bolje, ali da su se tokom druge godine vozači počeli vraćati starom načinu ponašanja.

Dačić, koji je i zamenik premijera, prethodno je razgovarao sa leskovačkim privednicima, a obišao je i policijsku stanicu u Leskovcu.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)