Datum:

07.11.2010. 7:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

2 komentara 33338 pregleda

Zavod imeni Likhachova (u bukvalnom prevodu ”Zavod nazvan po Likačovu”, poznatiji kao ZiL) je ruski proizvođač masivnih oklopnih vozila kao što su tenkovi i transporteri, ali učestvuje i u pravljenju luksuznih oklopnih automobila za potrebe ruske diplomatije.

Uprkos činjenicama da su kupci ZiL-a za isti dužni da izdvoje identičnu sumu novca kao i za Maybach ili Rolls-Royce, oni praktično ne postoje izvan granica bivšeg Sovjetskog Saveza i proizvode se retko kad više od 12 komada godišnje.

U saradnji sa ruskom vladom i dizajn studijom, kompanija je upravo prezentovala novi koncept predsedničke limuzine koji će najverovatnije zameniti vladavinu Mercedes S klase u voznom parku Dimitrija Medvedeva.

Koncept nema zadnje staklo i karakteristične oštre ivice i uglove što je vrlo neuobičajeno za modu 21. veka, ali se uočava izvesna sličnost sa oblikom i veličinom američkih automobila iz ’70-ih. Bivši ZiL-ov dizajner Slava Sakjan (Slava Saakyan) izjavio je kako nije imao nameru da učini ovaj model previše lepim, mada je, sudeći po njegovoj dužni, veličini točkova i drugim raskošnim karakteristikama, pokušao da napravi otmen i poseban auto.

Bezbednost, komfor, jednostavnost i savremenost su ključni kvaliteti koji će ovom automobilu obezbediti dugovečan dizajn. Limuzina takođe predstavlja odraz svojih korena i odražava ruske vrednosti: velelepnost i pouzdanost.

Ruska vlada će doneti odluku da li će zadržati predlog dizajna bivšeg ZiL-ovog dizajenera Slava Sakjana i pustiti auto u proizvodnju. 3D model novog koncepta možete videti u galeriji.

Izvor: Autoevolution

2 komentara
  1. goran

    Ovo vozilo je vrh , nadam se da ćemo i mi ovako nešto nekada napraviti bar približno !!!

  2. Kurconja

    Ništa gluplje i ružnije u svom životu nisam vidio, malo produžili Ladu i za to traže neke pare, pa ovo ne vrijedi ni koliko vrijedi željeza kolika mu je težina, Slava Sakjane, bolje ti je ubi se…hehehehe, čuj, košta isto kao i Majbah i Rols Roys, hahaha, koja budalaština…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)