Datum:

11.03.2018. 20:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota je u Ženevi predstavila jedno od svojih novih rešenja u oblasti inteligentne mobilnosti sa nultom emisijom štetnih gasova.

Concept-i rang sastoji se od serije pojedinačnih vozila, od kojih je Concept-i Walk najmanji, namenjen pešacima. Ima tri točka i elektronske sigurnosne sisteme koji mu pomažu da izbegava prepreke, a autonomija mu iznosi od 10 do 20 km.

Za one koji ipak preferiraju četiri točka, tu je Concept-i Ride, urbano vozilo nalik na Smart Fortwo, samo iz budućnosti. On se oslanja na veštačku inteligenciju kako bi se autonomno kretao, a Toyota kaže da na jedno punjenje prelazi između 100 i 150 km.

Najveće vozilo u rangu je originalni Concept-i koji je Toyota predstavila u januaru, na CES-u u Las Vegasu. Njega je dizajnirao CALTY istraživački centar ovog proizvođača u Kaliforniji, sa idejom da korisnicima obezbede bolji prevoz na svakodnevnom nivou. Tako je ovo vozilo osmišljeno tako da ga može voziti vozač ili može biti autonomno, dok sistem veštačke inteligencije pod nazivom Yui vodi računa o vozačevim reakcijama. 

Yui može da koristi svetlosne i zvučne signale, pa čak i da dodirne putnike kako bi komunicirali, dok svetlima signalizira da li je vozilo u autonomnom ili vozećem modu. Druge karakteristike uključuju zadnji projektor koji pokriva mrtvi ugao i napredni head-up displej.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)