Datum:

08.03.2018. 10:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi performantni brend kompanije Volvo, Polestar, je na Sajmu automobila u Ženevi premijerno predstavio svoj prvi plug-in hibridni kupe model koji nosi jednostavno ime, Polestar 1.

Novi Polestar 1 poseduje hibridni pogonski sklop koji ukupno proizvodi impresivnih 600 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Pogonski sklop se sastoji od četvorocilindarskog Drive-E benzinskog agregata radne zapremine dva litara, kojem pomažu dva snažna elektromotora montirana na zadnjoj osovini. Jedini zvanični detalj o performansama koji je poznat jeste da će ovaj model sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju moći da pređe i do 150 kilometara, što je zaista impresivno.

Polestar 1 je baziran na SPA platformi kompanije Volvo, ali je ona u velikoj meri modifikovana. Naime, karoserija ovog modela je u potpunosti izrađena od ugljenikovih vlakana.

Procenjuje se da će cena ovog modela biti između 130 i 150 hiljada evra.

Proizvodnja će početi 2019. godine u novom postrojenju u Kini, i biće ograničena na 500 primeraka godišnje, mada se to još uvek može promeniti ako potražnja bude dovoljno velika.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)