Datum:

09.03.2017. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Honda je u Ženevi, između ostalog, predstavila NeuV koncept (čita se “njuvi”), a ime mu je skraćenica od “New Electric Urban Vehicle”. Ovo je njegov evropski debi, pošto je svetsku premijeru imao na CES-u u Las Vegasu početkom ove godine.

Reč je o gradskom automobilu (studiji) koji je napravljen kako bi se iskoristila činjenica da vozila u privatnom vlasništvu oko 96 odsto svog vremena provode u stanju mirovanja. Honda u tome vidi priliku, pošto ovaj automobil ima mogućnosti automatizovane vožnje po “ride sharing” principu onda kada ga ne vozi njegov vlasnik.

NeuV ima i veštački inteligentnog asistenta koji koristi “motor emocija” i zove se HANA (Honda Automated Network Assistant). On (tačnije, ona) uči od vozača, tako što detektuje emocije koje stoje iza njegovih odluka i potom može primeniti naučeno na sugerisanje novih opcija i preporuka.

Druge interesantne karakteristike u ovoj studiji su “makaze” vrata koje omogućavaju lakši pristup kabini, panoramsko vetrobransko staklo, Kick’n’Go električni koncept skutera koji je smešten u prtljažni deo iza jedina dva sedišta u ovom automobilu, koji je osmišljen kao sredstvo prevoza za preostalu rutu puta vozača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)