Datum:

07.03.2017. 21:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bentley je zvanično najavio svoj ulazak u segment luksuznih, električnih automobila, predstavljanjem svog novog koncepta na Salonu automobila u Ženevi.

Britanski proizvođač obećava da električni pogon ovog vozila ni na koji način neće ugroziti njegov kvalitet, izradu i performanse, koje će i dalje biti na nivou jednog Bentley automobila.

Čuvena rešetka, prepoznatljiva za Bentley, sada ima 3D formu i tamniji premaz kako bi EXP 12 Speed 6e bio prepoznatljiv kao EV u odnosu na druga vozila ovog proizvođača. Kada se kreće, 6e logo je osvetljen u beloj boji, a prema rečima proizvođača, kompletan njegov spoljašnji izgled predstavlja prirodnu evoluciju Bentleyevog DNK. 

Umesto bočnih retrovizora ova atraktivni koncept ima kamere, a unutra se nalazi OLED ekran visoke rezolucije pomoću kog se mogu kontrolisati navigacija, zabavno-informacioni sistem i klima. Čak i suvozač ima svoj ekran, kako bi mogao da se zabavlja, prati dešavanja na društvenim mrežama i proverava email.

Iako Bentley nije objavio nikakve konkretne podatke o električnom pogonu, otkrili su da ako bežično punjenje ne bude dostupno za EXP 12 Speed 6e, moguće je da će biti povezan sa glavnom AC utičnicom putem pomoćne jedinice za punjenje koja se nalazi iza zadnjih registarskih tablica.

Električna strategija ovog proizvođača uključuje uvođenje PHEV modela širom ranga u narednih nekoliko godina, a prvi će biti Bentayga 2018. godine.

Foto: Carscoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)