Datum:

02.03.2011. 19:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6466 pregleda

Nemački proizvođač superautomobila Gumpert je zvanično prikazao svoje najnovije delo. Kršten kao Gumpert Tornante, a sa genima Apollo-a i naslednik njegovog impresivnog V8 bi-turbo motora. Težak svega 196 kg, motor ima glavnu ulogu u obezbeđivanju idealne težine i fascinantne dinamike u vožnji Tornante-a.

Ugao od 90 stepeni između dva reda cilindara je obeležje klasičnog osmocilindarskog motora. Nastao je po Audi-jevom kalupu i u potpunosti je napravljen u njihovoj fabrici. Pored toga, proizvodni proces je uključivao i druge delove koji obezbeđuju kretanje, vazduh i gorivo, turbo punjače, itd. Osnovna verzija motora obezbeđuje 700 konjskih snaga.

U poređenju a Apollom, konfiguracija će biti optimizovana za Fast Touring misiju, što znači više komfora i veću upotrebljivost na dnevnoj bazi. Pored pomenutog V8 motora, u planu je i alternativna verzija Tornante-a za 2012. godinu.

U galeriji pogledaje njegove zvanične slike, kao i fotke sa Internacionalnog salona automobila u Ženevi, gde je ovaj automobil zvanično predstavljen.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)