Datum:

02.07.2011. 17:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 8985 pregleda

Na to što pojedini učesnici u saobraćaju ne poštuju propise, pa pretrčavaju ulicu ili se prestrojavaju bez signalizacije, žene reaguju manje agresivno od pripadnika jačeg pola, ali je tri odsto njih spremno i na fizički obračun, pokazale su najnovije ankete.

Ni procenat muškaraca koji su spremni za “sukob”, mada ponekad tako izgleda, nije veći.

Najnovije istraživanje sajta polovniautomobili.com, u kome je učestvovalo oko 10.000 ispitanika, pokazalo je da 28 odsto dama trubi vozačima (ili pešacima) koji je ugrožavaju, dok skoro svaka treća na to ne obraća pažnju i nastoji da se usredsredi na vožnju.

U strahu od reakcije vozača ili pešaka koji pravi prekršaj, devet odsto pripadnica lepšeg pola ne uradi ništa, 17 odsto burno reaguje uz psovke, a samo jedan odsto njih nepristojno gestikulira vozaču.

Međutim, ima i žena koje “presecaju” put, izlaze iz auta i spremne su da se verbalno, pa čak i fizički “obračunaju”. Njih je samo tri odsto. Kada je reč o muškarcima – svaki treći na neprimerenu ponašanje ostalih učesnika u saobraćaju najčešće reaguje pritriskom na sirenu, a svaki peti opsuje.

Oko osam odsto njih ne bira način na koji će da reaguje, nepristojno gestikulira dva odsto, trećina ne reaguje kako bi bila što bolje skoncentrisana na vožnju, a tri odsto, jer se plaši reakcije učesnika u saobraćaju koji je napravio prekršaj.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)