Datum:

20.02.2015. 10:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3532 pregleda

Muškarci imaju više samopouzdanja, ali i više sklonosti ka rizičnom ponašanju za volanom nego žene, otkriveno je analizom rezultata najnovije ankete o bezbednosti u drumskom saobraćaju koju je u Evropi, Srednjem istoku i Africi sproveo Goodyear.

Prema ovom istraživanju, mlađi muškarci su više naklonjeni brzoj vožnji nego devojke (70% prema 62%). Izgleda da su instruktori vožnje toga svesni, jer većina njih u EU (52%) smatra da u zapadnoj kulturi brza vožnja predstavlja znak muškosti.

U Austriji, Finskoj, Danskoj i Rusiji su očevi mladih vozača skoro dvostruko više kažnjavani za prekoračenje brzine nego majke. Prosek u EU je 24 odsto muškaraca prema 18 odsto žena.

U Evropi se razlike među polovima u vozačkim navikama i veštinama pokazuju i na drugim područjima. U tom smislu, čak 20 odsto žena priznaje da zimi ne koristi zimske gume, dok takvih muškaraca ima samo 14 odsto.

Žene se takođe brže razljute na druge vozače nego muškarci (34% žena prema 20% muškaraca).

U pogledu održavanja pneumatika, među polovima postoje ogromne razlike – 20 odsto žena uopšte nije sigurno da bi znalo da zameni pneumatik, dok je kod muškaraca taj procenat samo 2 odsto, što bi delimično moglo da se objasni razlikom u fizičkim sposobnostima između polova.

Muškarci su samopouzdaniji i pri vožnji u lošim vremenskim uslovima (24% prema 13%).

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)