Datum:

12.03.2012. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7468 pregleda

Muškarcima je teško da poveruju, ali rezultati jednog britanskog istraživanja pokazuju da se žene bolje parkiraju. Statistika pokazuje i da nežniji pol ređe učestvuje u fatalnim saobraćajnim nezgodama i manje krši saobraćajne propise.

Parking kompanija snimala je mesec dana oko 2.500 vozača kako se uparkiravaju na 700 parking mesta širom Velike Britanije. Utvrdili su – žene bolje manevrišu u prostoru i lakše pronalaze mesto za parkiranje. Kod nas u podatke tog istraživanja muškarci ne veruju.

Žena vozač, noćna mora muškaraca vozača i san osiguravajućih društava. A opaska „mora da je žena”, najčešće se čuje u saobraćaju. U Britaniji, ali i u Srbiji, zamera im se cimanje u vožnji, naglo kočenje, zaboravljanje na žmigavac.

„Vozi kao Fanđo”, uzrečica je koja se možda ne odnosi na sve žene vozače. Međutim tri činjenice su nepobitne bar kada je parkiranje u pitanju. One su preciznije, brže nađu mesto, i lakše pamte lekcije instruktora.

Da žene ipak mogu dobro da voze i parkiraju se, muškarce ne može da ubedi ni statistika koja važi i za našu zemlju, po kojoj su žene ređe učesnici u fatalnim saobraćajnim nezgodama, ređe plaćaju kazne zbog prebrze vožnje i manje krše saobraćajne propise.

Pretpostavlja se da su žene plašljivije i obazrivije, pa zato imaju lošiju motoriku i osećaj za orijentaciju nego muškarci. Zbog toga i instruktori vožnje smatraju da bi tokom obuke trebalo posvetiti više časova parkiranju.

„Žene više vole sve da prostudiraju. To kod nas muškaraca znate samo kažete tako, a kod žena je malo drugačije – pa zašto tako, pa zašto ovde, pa zašto onde, ali bez obzira ipak su dobri vozači i ima ih sve više”, rekao je instruktor vožnje Novica Todorović.

Dok muškarci smatraju da imaju poseban gen za dobru vožnju i parkiranje, žene je smatraju nuždom. Većina ih je samouverena na početku i za sve imaju opravdanje.

Bilo kako bilo – brojke u istraživanju su jasne – jedino u čemu su muškarci bolji od žena, kada je parkiranje u pitanju, jeste brzina.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)