Datum:

10.04.2014. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3608 pregleda

Jedno britansko istraživanje čiji su rezultati objavljeni nedavno pobija postojeći stereotip po kojem žene ne znaju da parkiraju automobil.
Britanska parking kompanija NCP snimala je tokom mesec dana oko 2.500 vozača dok su parkirali vozila na oko 700 njenih parkinga širom Velike Britanije.

Rezultati su nepobitni: žene mnogo lakše pronalaze mesto za parkiranje, budući da sporije voze, dok muškarci večito žure pa i ne vide slobodna mesta. One, takođe, bolje manevrišu u prostoru.

Čak 39 odsto žena parkira automobil u skladu sa standardima instruktora vožnje, dok to isto čini svega 28 odsto muškaraca. Da tačno centrira automobil u prazan prostor ume 52 odsto žena u odnosu na samo 25 odsto muškaraca.

Jedino u čemu su muškarci bolji od žena jeste brzina parkiranja: muškarcima je za ovaj manevar potrebno u proseku 16, a ženama 21 sekunda.

Instruktor vožnje Nil Bison, prema čijim su kriterijumima testirani vozači, kaže da je bio veoma iznenađen rezultatima jer su „muškarci obično bolji učenici vožnje“.

– Izgleda da su žene bolje upamtile lekciju – zaključio je Bison u jednoj emisiji na privatnom kanalu ITV.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)