Datum:

06.06.2014. 16:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2594 pregleda

Neki automobili više se dopadaju muškarcima, dok su drugi privlačniji ženama – bilo da je reč o modelima sa klasičnim pogonom ili električnim vozilima.

Uzmimo, na primer, dva trenutno najpoznatija električna modela automobila na svetu. Istraživanja su pokazala da su muškarci skloniji kupovini Tesla Modela S, dok se žene pre odlučuju za Nissan Leaf.

Sudeći prema najavi izvršnog direktora i vlasnika Tesla Motorsa, Ilona Maska, žene će imati čemu da se raduju kada se 2015. na tržištu pojavi novi automobil ovog proizvođača, krosover Model X.

“Tesla Model S verovatno je dizajniran tako da se više dopadne muškoj populaciji. Nadam se da ćemo to ispraviti sa Modelom X”, izjavio je Mask tokom godišnjeg obraćanja akcionarima kompanije Tesla Motors.

On nije obrazložio na čemu temelji svoja uverenja, ali je odgovarajući na pitanja iz publike rekao da je prilikom projektovanja Modela X mnogo više pažnje posvećeno potrebama ženske populacije.

Govoreći o ovom krosoveru, Mask je naglasio da će se automobil stilski razlikovati od koncepta iz 2012. i da će, kako kaže, “izgledati bolje”.

Jedan od detalja zbog kojih bi Tesla Model X mogao da se dopadne ženama trebalo bi da budu zadnja vrata koja koja se otvaraju vertikalno. U pitanju su takozvana “galebova krila”, ili kako su ih u Tesli nazvali “krila sokola” (Falcon Wings).

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)