Datum:

30.11.2016. 22:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audijeva sportska divizija dobija novu oznaku, ali filozofija ostaje ista.

Performantni modeli iz Ingolštata više ne dolaze iz Quattro GmbH, ali bez brige, jer atraktivni sportski modeli sa pogonom na sve točkove će i dalje stizati do svojih kupaca, i to iz Audi Sport GmbH divizije. Ova promena se odnosi samo na naziv jer će i dalje sve biti obavljano u Nekarsulmu, a Štefan Vinkelman je i dalje šef departmana.

Audi Sport predstavlja nastojanje firme da kompletan posao vezan za performantne modele stavi pod jedan krov. Ova divizija će voditi razvoj Audijevih RS modela i R8. Takođe će voditi računa o trkačkim projektima poput RS3 LMS. Takođe će biti kreirana oprema za individualizaciju u okviru Audi Exclusive linije.

Kao što je najavljeno, Audi Sport će se proširiti za osam novih modela u narednih 18 meseci, što će u totalu iznositi 15 vozila. Nove verzije A4 i A5 će gotovo sigurno biti među njima, a verovatno i sportske verzije Q5 i Q7. Glasine govore i o RS6 Allroad modelu, a funkcioneri su čak nagovestili „naoštrenije“ verzije nekih modela, kada se ovi budu približili završnoj fazi svog životnog ciklusa. Najnoviji proizvod divizije je RS3 Sedan sa 400 ks. Ovaj model do stotke ubrzava za 4,1 sekundu, a uz opcioni paket može da pojuri do 280 km/h.

Bivši Quattro GmbH je oformio radionicu u Nekarsulmu 1983. godine, kao tim inženjera specijalizovanih za performantne modele. Ovo odeljenje je serijske automobile počelo da proizvodi 1994. sa RS2 Avantom.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)