Datum:

29.04.2018. 20:52

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jeep je svoj Wrangler JL model za aktuelnu godinu predstavio na Salonu automobila u Los Anđelesu prošle godine, pošto je prethodna verzija zabeležila dobre prodajne rezultate.

Međutim, ovaj model više se neće proizvoditi, počev od juče. Proizvodio se u saveznoj državi Ohajo, a u proteklih 12 meseci nije se značajno promenio, pa zato odlazi u istoriju kao jedan od najpopularnijih Jeepovih modela.

Poslednja napravljena verzija je beli Wrangler Rubicon Unlimited, jedan od 2,1 miliona napravljenih Wrangler JL primeraka. Ovaj model počeo je da se proizvodi 2006. godine i momentalno je postao popularan; u prvoj godini prodata su 119.243 vozila. Prodaja je tokom recesije opala, da bi se ponovo povećala 2011. Četiri godine kasnije, Jeep je u SAD uspeo da proda 200.000 jedinica.

Dobar deo Wranglerovog uspeha može se pripisati dvema stvarima: JK je bio prvi Wrangler koji je bio dostupan sa četvoro vrata i to je dovelo do toga da postane veoma popularan; drugi razlog je veoma očigledan – promena preferencija ciljne grupe. Amerikanci kupuju krosovere, kamionete i SUV-ove, a Wrangler je svakako pronašao svoje mesto u ovom trendu.

Njegov uticaj vidljiv je i izvan FCA; na primer, Ford vraća svoj Bronco model, što je najavljeno prošlog meseca. On će biti direktan rival Wrangleru.

Proizvodnja Wrangler JK modela je završena, a u Toledo fabrici počeće proizvodnja Jeep Scramblera. On će se pojaviti početkom iduće godine, kao duhovni naslednik CJ-8 Scrambler modela koji je prestao da se proizvodi pre trideset godina.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)