Datum:

13.09.2016. 19:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Najvažniji događaj sveta automobilizma u našem regionu, u okviru Zenith 24 sata Elegancije By Chivas, imao je svoju fascinantnu završnicu u Beogradu sa spektakularnom paradom i izložbom najlepših oldtajmera koji su blistali ispred Grand Kazina Beograd tokom vikenda, i oduševili posetioce.

Centralni događaj ovog nesvakidasnjeg festivala izuzetnosti, šestog po redu, koji u Beograd dovodi najznačajnije svetske brendove i najcenjenije kolekcionare klasičnih automobila, je bio Zenith Konkurs Elegancije, koji je impresionirao paradom i izložbom lepotana koji su od Kalemegdana, gde su privukli veliki broj građana, odjezdili ka Grand Casino Beograd, koji je vec šestu godinu za redom domaćin ovog prestižnog skupa.

Ovogodisnji dobitnik trofeja Chivas Best os Show – priznanja za najlepši automobil izložbe, je bio elegantni Alfa Romeo 2000 Touring Praxo iz 1960 godine, vlasništvo trenutno najznačajnijeg svetskog kolekcionara Korada Lopresta (Corrado Lopresto), koji pobeđuje u Beogradu već po treći put.

Zenith 24 sata Elegancije By Chivas, je inače jedini događaj iz Srbije uvršten na prestižnu listu događaj podrzanih od strane UNESKO-a, kojom su klasični automobili svrstani u red svetske kulturne baštine, a u godini kojom FIVA-svetska federacija klasičnih automobila-obeležava pola veka postojanja.

Zahvaljujući naporima osnivača manifestacije, Aleksandra Đorđevića u saradnji sa Srpskim Savezom za Istorijska vozila(SSIV) i njegovim predsednikom Daliborom Ružićem, a uz učešće mnogobrojnih kolekcionara iz naše zemlje i sveta, Beograd je još jednom potvrdio svoju poziciju grada sa jedinistvenim nasledstvom koji još od 30ih godina prošlog veka ceni automobilsku kulturu i ne zaboravlja zlatnu eru kada je 1939 održan Grand prix.

Organizatori već 6 godina kreiraju ovaj spektakularni događaj, koji je u kalendaru mnogobrojnih svetskih kolekcionara ali i građana Beograda, za koje je 24 sata Elegancije 2016, jednom od svojih dimenzija, pravi praznik kulture oldtajmera.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)