Datum:

10.03.2015. 16:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3036 pregleda

Kao što vozači u Srbiji vrlo dobro znaju, ništa vas neće naterati da usporite kao velika udarna rupa koja se iznenada pojavi ispred vas. Izgleda da su nedavno i kanadski putari saznali za ovaj oprobani recept pa su u novoj inovativnoj kampanji odlučili da reše problem brze vožnje – veštačkim udarnim rupama.

Naime, na internetu su se pojavile interesantne fotografije sa kanadskih puteva na kojima možemo videti prilično duboke i široke udarne rupe koje su zapravo nalepnice strateški postavljene na prometne saobraćajnice.

583299_2_ffIako su ove “lažne udarne rupe” najobičnije slike, nadolazećem saobraćaju deluju trodimenzionalno i realistično, a kako se navodi u obrazloženju, radi se o inovativnoj kampanji za suzbijanje brze vožnje.

Međutim, ove nalepnice izgleda ipak nisu deo zvanične saobraćajne kampanje, već su, kako smo zaključili po fotografijama, samo deo reklamne kampanje za proizvođača vešanja za automobile, čija se poruka i nalazi nekoliko metara iza nalepljenih udarnih rupa.

U Kanadi je međutim ipak pokrenuta slična zvanična kampanja u cilju poboljšanja sigurnosti u saobraćaja, a podrazumeva postavljanja 3D slika dece koja se igraju na putu koje upozoravaju vozače da uspore u zoni škola.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)