Datum:

05.12.2019. 15:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mali broj Nissanovih vozila privuklo je pažnju ljubitelja ovog brenda kao što su to učinili IDx Freeflow i IDx Nismo koncepti, predstavljeni 2013. kao duhovni naslednici Datsun 510 modela. 

Ideja pristupačnog sportskog automobila sa prednjim motorom i zadnjim pogonom izgledala je odlično, ali nažalost, IDx nikada nije ušao u proizvodnju, a sada znamo i zašto.

Jedan inženjer iz Nissana odgovorio je na pitanje na Redditu, otkrivši da ovaj koncept nije ugledao svetlost dana iz nekoliko razloga. Prvi je taj što je tržište koje bi prihvatilo moderni Daitsun 510 premalo i ne bi se dobro prodavao, posebno kad se u obzir uzme da Nissan u svom portfoliju ima 370Z. 

Drugo, Nissan nije imao gde da proizvodi ovakvo vozilo. Jedina fabrika koja bi to mogla bila bi Točigi u Japanu, ista u kojoj se prave 370Z, GT-R i Skylane, što znači da bi proizvodnja IDx-a morala biti repozicionirana, što bi ovoj kompaniji donelo ogromne troškove.

Poslednji razlog je taj što je profitna margina za ovaj sportski automobil bila nepostojeća i za Nissan ceo ovaj poduhvat ne bi bio isplativ. Što je zaista velika šteta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)