Datum:

04.04.2015. 11:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 10430 pregleda

Lincoln je nedavno predstavio novi koncept limuzine Continental koji ljubitelje ove marke nije ostavio ravnodušnim. Automobil je privukao pažnju i glavnog dizajnera kompanije Bentley, Luka Donkervolkea, koji, međutim, nije bio previše srećan kada je video kako izgleda novi Continental.

Gotovo uvek kada predstavljamo neki novi automobil na našem sajtu, pojave se brojni komentari o tome kako uopšte nije originalan i da liči na ovaj ili onaj model.

Dizajneri i inženjeri suočeni sa sličnim projektnim zadacima dolaze do sličnih rešenja, pa je u vreme rekordno velike ponude modela na tržištu teško napraviti potpuno originalan, a funkcionalan automobil.

Ipak, retko se događa da jedan proizvođač javno optuži drugog da je kopirao njegov dizajn.

A upravo to je učinio šef dizajna kompanije Bentley, Luk Donkervolke, koji je prozvao američki Lincoln zbog sličnosti njihovog koncept Continental sa modelom Bentley Flying Spur.

“Umesto što su mu dali ime Continental, trebalo je da mu stave četiri okrugla fara, i mogli su bez problema da ga nazovu Flying Spur koncept”, napisao je Donkervolke na svojoj Facebook profilu.

“Mislio sam da tako nešto rade samo u Kini – konačno, jedan Bentley za široke narodne mase”, bio je sarkastičan Luk Donkervolke u svom komentaru.

On se nije zaustavio samo na tome, već je na Facebook stranici svog kolege, direktora dizajna Lincolna, Dejvida Vudhausa, postavio pitanje: “Treba li da vam pošaljemo i alat za proizvodnju iz naše fabrike?”

U optužbama na račun Lincolna, Donkervolkeu se pridružio i glavni dizajner eksterijera automobila marke Bentley, Sangjup Li.

On je koncept Continental opisao kao “šalu” i dodao da je veoma razočaran, pogotovo što je u pitanju ugledan brend kao što je Lincoln.

Lincoln Continental koncept imaće premijeru na predstojećem sajmu automobila u Njujorku. Proizvođač je najavio da će se ispod haube nalaziti Fordov 3.0 litarski V6 EcoBoost motor, ali nije saopštio više detalja.

Za sada je reč o konceptnom vozilu, ali Lincoln ne krije da je u planu novi produkcijski Continental.

Izvor: B92

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)