Datum:

11.11.2015. 13:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4586 pregleda

BMW M1 izašao je iz proizvodnje 1981. godine, ali kada se Alpina umešala u njegovu sudbinu, pojavila se nada da bi se ovaj model mogao vratiti u život.

Osnivač Alpine Burkard Bovensipen rekao je da mu se BMW obratio i pitao ga da li bi njegova kompanija bila zainteresovana za ponovnu proizvodnju M1 modela. Tako su ljudi iz Alpine razmatrali tu ideju, kreiravši listu izmena koje bi bilo neophodno napraviti kako bi automobil mogao da preživi na današnjem tržištu.

Najveća izmena koju je Alpina nameravala da implementira bilo je povećanje međuosovinskog rastojanja, a Bovensipen to obrazlaže činjenicom da je kabina pretesna zato što je automobil inicijalno dizajniran za trke. Alpina bi oživljenom M1 modelu dodala i neki od svojih motora sa izmenama koje bi bile neophodne radi prilagođavanja njegovoj arhitekturi.

Ipak, na kraju je Alpina odlučila da ne pravi M1, a kao glavne razloge navode velike troškove, odnosno pozamašan broj neophodnih izmena.

Alpina je isto tako razmatrala pravljenje proizvodne verzije Italdesign Nazca C2 koncepta kog je pokretao BMW V12 motor. Međutim, Bovensipen je rekao da bi cena ovog automobila ogromna, te se i od te ideje odustalo.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)