Datum:

14.08.2020. 21:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ako imate 246.825 dolara sasvim sigurno nećete kupiti “osnovnu verziju” čudesnog SUV vozila “Bentlija”, luksuzne “bentajge”! Makar ona bila i iz edicije “spid”, poslednje verzije terenca koji je prodat u više od 20.000 primeraka do sada! I koja je ponela titulu najbržeg terenskog vozila na svetu!

Bez obzira što bi spisak opreme koju ima osnovna verzija zauzeo jedan prosečni tok ruskih klasika, kupci ovog automobila ne žale novac da dobiju još “nešto ekskluzivnije”.

Luksuza nikad previše, baš kao ni brzine.

“Bentli” zna kako da razmazi kupce pa je malo promenio eksterijer, malo više enterijer, dodao je sve što se može zamisliti od savremene “podrške vozaču”, izabrao još ekskluzivniju opremu, finiju kožu, skuplje materijale. Samo na karbon-keramičkim kočnicama je “uštedeo” oko 15 kilograma! A one mogu da izdrže i temperaturu od 1.884 stepena Celzijusa.

Pod haubu su u “Bentliju” ugradili novi benzinski motor koji ga je učinio najmoćnijim i najbržim “bentajgom” ikada!

Motor ima radnu zapreminu od 6.0 litara! Raspoređenu u 12 cilindara u “dablve” rasporedu. Tu je smeštena ergela od 635  najčistokrvnijih engleskih “konja”. Obrtni moment je takav da bi ga poželeli i neki kamioni – čak 900 nm!

To omogućava da ovaj lepotan prosto leti drumom! Ubrzava od 0 – 100 kilometara na čas za neverovatnih 3,9 sekundi! Maksimalna brzina je 306 kilometara na čas! Najbrži SUV na svetu!

(Foto: “Bentli”)

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)