Datum:

31.10.2010. 9:02

Autor:

Ivan Minić

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 12712 pregleda

Pošto je svaki vozač došao u situaciju da mu nasred puta pukne guma, trebalo bi da zna kako da stavi rezervnu. Dakle, prvo proverite da li je rezervna guma napumpana.
Pritegnite ručnu kočnicu, prebacite menjač u prvu brzinu i podignite auto dizalicom. Ukoliko je tlo mekano, ispod dizalice podmetnite komad daske ili debljeg lima. Uklonite ukrasni poklopac, odnosno ratkapnu na točku i otpustite matice kojima je on pritegnut, još dok neispravna guma dodiruje zemlju. Tek nakon toga auto podignite dovoljno visoko da možete da skinete točak i zamenite ga rezervnim. Matice za pritezanje točka lagano pritegnite, spustite auto dizalicom dok guma ne legne na tlo i tada snažno zategnite matice i to ne redom, već unakrsno.

Autor: E. B., Izvor: Blic

1 komentar
  1. Aca

    “Pritegnite ručnu kočnicu, prebacite menjač u prvu brzinu i podignite auto dizalicom.”
    Voleo bih samo da dodam i obavezno podglavite bar dva tocka (jedan napred, jedna pozadi) bilo cime sto nadjete pri ruci (u principu osrednji kamen, ali svasta moze da posluzi, da ne nabrajam) jer se cesto desava ako je automobil na manjem nagibu a dize se zadnji deo, da i pored povucene rucne ipak auto malo “krene” sto je dovoljno da spadne sa dizalice i napravi vam ozbiljan problem

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)