Datum:

01.08.2015. 23:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7044 pregleda

Neotpakovane medicinske pribore, kojima je istekao rok, moguće je promeniti za nove uz naknadu. Ako je deo materijala potrošen, mora dodatno da se plati. Punktovi na 150 lokacija.

Postoji jednostavan i relativno jeftin način da vozači izbegnu kaznu od 5.000 dinara ukoliko im je istekao rok upotrebe kompleta prve pomoći, a saobraćajna policija tokom rutinske ili neke druge kontrole ustanovi da je od datuma proizvodnje proteklo više od pet godina.

Po sistemu zamene “staro za novo” uz doplatu od 690 dinara dobijate novi komplet.

Uslov je da niste koristili ništa iz kompleta i da je on potpun, da sadrži sve predviđene komponente. Ukoliko nešto nedostaje onda ćete uz 690 dinara doplatiti za utrošen materijal.

Trenutno ovu zamenu obavlja “Galenika farmacija” na više od 150 lokacija u Srbiji. Spisak radnji, prodavnica, servis, gde možete zameniti svoje komplete možete naći na zvaničnom sajtu ove kompanije.

Bitno je napomenuti da ukoliko ste koristili nešto iz kompleta ne možete da ga “dopunite” pa čak ni da zamenite gazu, nove zavoje, i da tako produžite “životni vek” kompleta.

Jednostavno, potrebno je da imate nov, atestiran komplet, koji je proizveden po standardu SRPS Z.B2.001, i taj komplet mora biti u originalnom pakovanju, zatvoren.

Zna se i koji su proizvođači dobili pravo da snabdevaju naše tržište ovim kompletima. To su “Galenika a.d.”, “MBS Tehno d.o.o”, “Karan Co.d.o.o”, “Tosama d.d.”, “Mediteks d.o.o” i “Evropa lek d.o.o”.

Novi kompleti

Novi kompleti mogu da se nađu u prodaji od 1.250 do 3.500 dinara a cene se razlikuju čak i za komplete istih proizvođača pa je potrebno malo truda da bi se našli oni najpovoljniji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)