Datum:

01.06.2011. 2:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

2 komentara 7933 pregleda

Vozači u Srbiji ne moraju da podnesu zahtev za registraciju vozila 30 dana pre isteka, ali postoji ta zakonska mogućnost, rečeno je Pressu u MUP-u nakon informacija da bi građani trebalo da podnose ove zahteve mesec dana ranije

– Na primer, ako registracija ističe 1. juna, onda neko može da podnese zahtev već 1. maja. S tim što će mu datum nove registracije ostati 1. jun. Jako malo ljudi koristi ovu mogućnost jer nije obavezna. Ali, recimo, ako neko planira da ide u inostranstvo, ne mora da čeka poslednji trenutak da bi ovo obavio. Što se tiče Beograda, saobraćajna dozvola se čeka dva do tri dana, a što se tiče Srbije tri do sedam dana, u zavisnosti od udaljenosti glavnog grada – objasnila je juče Zorica Kasalica iz Uprave za upravne poslove MUP-a.

Ona je rekla da se zahtev za novu registraciju ne mora podnositi tačno mesec dana ranije, već može desetak ili pet dana ranije, što je ostavljeno vozačima da izaberu.

Podsetimo, pre nekoliko dana pojedini mediji preneli su informaciju iz MUP-a prema kojoj se apeluje na vozače da u roku od 30 dana pre isteka registracije podnesu zahtev za novu registraciju i izdavanje saobraćajne dozvole. Kasalica nam je rekla da saobraćajna dozvola i dalje košta 800 dinara, tablice su 1.200, dok je registarska nalepnica 400 dinara.

Izvor: Press

2 komentara
  1. Bratislav Mihajlovic

    Sto se tice zakona trebalo bi ostaviti mogucnost vozacima da mogu registrovati i mesec dana kasnije a da mogu normalno da voze. Jer ako uzmemo plateznu sposobnost naseg prosecnog gradjanina ( u prosek treba da udju i nezaposleni ), registracija bi trebala da bude bez naknade a ne jos i ranije. Kome vise treba novca? Drzavi ili narodu? Jos kad bi bili sigurni da taj novac ide tamo gde bi trebalo…

  2. Milan

    Baš bih voleo da vidim da je neko dobio saobraćajnu dozvolu za 3-7 dana. Ja sam u Zrenjaninu čekao 25 dana, a neki su čekali i više.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)