Datum:

13.01.2012. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

2 komentara 5748 pregleda

Ministarstvo životne sredine podneće inicijativu za izmenu zakona o registraciji vozila da bi se omogućila niža cena registracije za automobile koji emituju manje ugljen-dioksida po pređenom kilometru, najavljuje državni sekretar u tom ministarstvu Bojan Đurić.

Đurić tvrdi da se na tu ideju došlo budući da tim zakonom do sada nije bilo predviđeno da se emisija gasova sa efektom staklene bašte smatra bitnom kategorijom za olakšice prilikom registracije. Dogovoreno je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici Ministarstva finansija, MUP-a, Ministarstva za infrastrukturu i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

– Nadamo se da ćemo ovu godinu završiti jednim novim zakonom koji će biti više fer prema kupcima vozila koja imaju ekološke komponente – kazao je Đurić.

Manje novih

Tokom trećeg kvartala 2011. godine prvi put je uočen pad broja drumskih motornih vozila u Srbiji, prvi put registrovanih, dok je rast zabeležen kod registrovanih radnih mašina i priključnih vozila. Registrovano je ukupno 50.461 putničkih automobila, što je za 34 odsto manje nego u istom periodu 2010., a najbrojnije marke su „zastava“ od domaćih, a „fijat“, „reno“, „opel“ i „folksvagen“ od stranih.

Izvor: Novosti

2 komentara
  1. Lancia

    Neka ova država obezbedi ljudima posao i ljudsko plaćanje plata,a ne da nemamo hleba da jedemo,vozimo stare automobile i ocekuju da kupimo novi.Lako je političarima i bogatima da voze novija kola kada se voze na naš teret.

  2. Yugo

    Moj Yugo na gas je čistiji od bilo kojeg novog dizela……

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)