Datum:

14.11.2013. 10:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 6271 pregleda

Sa 200 KS, nova „opel zafira turer 1.6 SIDI turbo“ najmoćniji je kompaktni monokeb na tržištu. Njena impresivna snaga dolazi od visokoperformantne verzije „Opelovog“ benzinskog motora srednje veličine nove generacije s direktnim ubrizgavanjem. Ne samo njena čista snaga, već i maksimalni obrtni moment, čine da se nova „zafira turer 1.6 SIDI turbo“ istakne: sa 300 Nm (preko „overboost“ funkcije), sa opsegom od 1.700 do 4.700 o/min, nudi 20 odsto veći obrtni moment od njenih najvećih konkurenata u segmentu kompaktnih monokeb modela. Impresivan donji obrtni moment rezultuje velikim ubrzanjem i primerenom elastičnošću.

Karakteristike neprimetnog rada motora i veoma niskog nivoa buke i vibracija predstavljaju pravu snagu „Opelovog“ visokokvalitetnog motora nove generacije.

Motor „1.6 SIDI turbo“ visokih performansi dolazi s novim šestostepenim ručnim sistemom prenosa i nudi nesmetano i brzo menjanje brzina uz minimalan napor. Kombinacija njegovog novog visokoperformantnog motora i preciznijeg sistema prenosa dodatno pojačava privlačnost „Opelovog“ kompaktnog prvoklasnog „salona na točkovima“.

Visokosofisticirana adaptivna „FleRide“ tehnologija šasije takođe je ponuđena sa modelom „zafira turer“, od 200 KS, kao i vrhunski pomoćni sistemi kao što su prednja kamera „opelovo oko“, upozorenje za bočnu „slepu tačku“ i zadnja kamera. Pored toga, panoramska šoferšajbna i pokretni krov pretvaraju vožnju i putovanje „zafira turerom“ u izvanredno prijatno iskustvo.

– Naš najnoviji vrhunski dodatak porodici „zafira turer 1.6l SIDI turbo“, motor sa 147 k/200 ks i 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta, postavlja nove standarde u ovom segmentu kompaktnih monokeba – kaže izvršni direktor „Opela“ dr Karl-Tomas Nojman.

Novi „1.6l SIDI turbo“ motor od 200 KS, koji sada predvodi portfolio motora u porodici „zafira turer“, prestiže konkurente svojim impresivnim karakteristikama. Bolji je od najbližeg konkurenta za deset odsto u snazi i 20 odsto kada je u pitanju maksimalan obrtni moment koji ostvaruje, donoseći dodatnih 60 Nm.

Sa ovim pogonskim sistemom, „zafira turer“ ubrzava 0-100 km/č za 8,9 sekundi i poseduje solidnu elastičnost uz ubrzanje 80-120 km/č u petoj brzini za samo 8,3 sekunde. Dostiže maksimalnu brzinu od 225 km/č, i pri kombinovanom ciklusu troši sedam litara goriva na 100 kilometara (prema Regulativi EC br. 715/2007), uz emisiju 164 g/km CO2.

„Zafira turer“ kombinuje prvoklasan ambijent unutar kabine s najnovijim tehnologijama koje poboljšavaju bezbednost i udobnost, od kojih su neke jedinstvene u ovom segmentu.

Dodatnu raznovrsnost unutar modela „zafira turer“ obezbeđuje sistem nove generacije „Fle 7“, kao i jedinstvena „Lounge Seating“ funkcija salonskog rasporeda sedišta koja putnicima na zadnjem sedištu nudi neuporedivo više prostora. Svako od tri sedišta u drugom redu može posebno da se preklopi, a specijalni mehanizam omogućava da se zadnji deo srednjeg sedišta obori i pretvori u udoban naslon za ruke putnika na dva bočna sedišta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)