Datum:

09.11.2012. 14:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5694 pregleda

Opel Zafira Tourer osvojila je nagradu ‘’Zlatni volan 2012’’ za koju se takmičilo šest različitih modela u segmentu van vozila.

Nagrada ‘’Zlatni volan’’ uručena je 37 puta, a Opel je do sada osvojio 15 puta. Istovremeno, Zafira Tourer zaokružuje dugačku listu Opelovih nagrada u 2012. godini, na čelu sa nagradom za ‘’Evropski automobil godine’’ za električnu Opel Amperu. 

Nemačka izdanja ‘’Auto Bild’’, ‘’Bild am Sonntag’’ i 26 evropskih partnerskih časopisa domaćin su ovog godišnjeg takmičenja. Četrdeset četiri različitih modela vozila takmičilo se u šest različitih kategorija. 

Čitaoci ovih magazina, a ne stručne sudije, određuju koji će vanovi i kabrioleti, odnosno kupei, pobediti. Zbog toga nagrada ‘’Zlatni volan’’ predstavlja veliko priznanje kupaca.

Zafira Tourer proglašena je boljim vozilom u klasi od Toyote Prius +, Dacie Lodgy, Forda Tourneo, Forda B-Max i FIATA 500L. 

Prema rečima Opelovih zvaničnika, Zafira Tourer nudi spoj funkcionalnosti, udobnosti i vrhunskog kvaliteta. Sa Flex7 sistemom sedišta, Zafira Tourer postavlja nove standarde fleksibilnosti. Takođe, sistemi asistencije kao što su druga generacija Opel Eye prednje kamere, adaptivni tempomat , sistem automatskog kočenja kako bi se izbegao sudar (CIB), indikator rastojanja (FDI) i upozorenje pred sudar (FCA) pružaju podršku u vožnji i povećavaju bezbednost. Zafira Tourer je dostupna sa benzinskim i dizel, motorima, ali i u verzijama koje koriste CNG i LPG. 

Opel preporučuje svojim dilerima u Srbiji da maloprodajne cene Zafire startuju od 21.868 evra sa PDV-om.

Izvor: B92
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)