Datum:

05.10.2017. 16:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Najnoviji “Opelov” terenac, koji je posle “moke” i “kroslenda” dobio čast da ponese oznaku “H”, koja odmah pokazuje da se radi o SUV vozilu najnovije generacije iz Riselshajma – “opel grandlend X” zablistao je na suncem okupanim putevima oko Frankfurta, gde je protekle sedmice upriličena prva test vožnja.

Test ekipa “Novosti” je imala priliku da se uveri da “Opel” bez obzira što je matični “Dženeral-motors” prodao većinski paket akcija grupaciji “PSA (Pežo-Sitroen”) ne odstupa od ranije najavljenih planova da će u 2017. predstaviti sedam novih automobila (računajući i komercijalna vozila).

Ipak, novi SUV je i dokaz uspešne “tranzicije vlasništva” jer je “grandlend H” napravljen na istoj platformi kao i “pežo 3008” koji je već poneo laskavu titulu “Evropski automobil godine”.

“Opel grandlend H” je skladan, savremeno oblikovan automobil sa naglašenim terenskim atributima i sportskom crtom koju kompanija iz Riselshajma godinama unazad, potencira.

Veliki SUV iz C segmenta, koji najbrže raste na tržištu Evrope, jasno je, odgovor je “Opela” na zahuktalu konkurenciju, pa se očekuje da će i cenovno biti veoma konkurentan. Na naše tržište stiže sredinom ili krajem oktobra, cena još nije poznata, ali je ovaj terenac u Nemačkoj već moguće naručiti za oko 23.000 evra sa svim taksama.

Prva vožnja “opel grandlenda H” je pokazala i da se od oprobanog recepta u “Opelu” ne odustaje. I dalje su, na primer, sedišta rađena u saradnji sa čuvenim nemačkim AGR institutom, materijali u ergonomski oblikovanoj kabini su kvalitetni, moderni. Komandna tabla je funkcionalna kao i uvek, laka za rukovanje, pregledna. A tu je i “Opelov” već legendarni “intelink sistem” sa “onstar” povezivanjem. To znači da jednostavnim pritiskom na dugme uvek imate konekciju sa sistemom “Opela” gde će vam operater pružiti sve neophodne informacije ili pomoć ukoliko vam zatreba. Non-stop svih 365 dana u godini. Naravno, internet konekcija je tu – “vaj-faj” za sve putnike i radi perfektno.

Navigacija je izuzetna, baš kao i audio-sistem.

“Opel grandlend H” na putu, ali i van njega leži savršeno. Za of-roud i vožnju po snegu, ledu zadužen je “grip kontrol” gde jednostavno okretanjem dugmeta birate pet načina vožnje.

Naravno, tu su i “Opelova” adaptibilna svetla, kruz kontrola sa sistemom za automatsko kočenje, sistem za prepoznavanje umora vozača…

Agregati su najnovije generacije. Tu je benzinski turbo od 1,2 litra sa 130 KS i 230 nm obrtnog momenta (5,3 lit/100 km), dizelaš 1,6 sa 120 KS i 300 nm obrtnog momenta (4,3 lit/100 km) upareni sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem.

Ovaj SUV će naredne godine dobiti, kao prvi “Opel” plag-in pogon.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)