Datum:

15.10.2016. 23:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kako se nezvanično najavljuje početkom iduće godine možemo očekivati da se pred poslanicima nađe predlog Vlade Srbije o pooštravanji kazni za određene saobraćajne prekršaje.

Prvi na udaru će biti oni koji telefoniraju tokom vožnje, za šta se predviđa kazna od 10.000 dinara umesto dosadašnjih 5.000.

Indentičan rast kaznene skale se može očekivati za nevezivanje pojaseva na prednjim ali i na zadnjim sedištima i još ukupno 150 raznih prekršaja.

Dupliranje novčanog iznosa se može očekivati i za prekoračenja brzine, nepoštovanje bezbednog rastojanja, vožnje dece ispod 12 godina na prednjem sedištu, nevezivanje dece, držanje vozila na nebezbednom odstojanju od drugih vozila u saobraćaju, preticanje na zabranjenom mestu itd.

Sve u svemu policija će da trenira strogoću uz neizbežno pitanje, da li će se pooštriti kazne odgovornim licima za loše stanje većine regionalnih i magistralnih puteva u Srbiji. Jer da podsetimo, za bezbednost saobraćaja je osim disciplinovanih vozača presudan dobar i kvalitetan put. Policija ima ovlašćenja da takve puteve zatvori i podnese krivične prijave protiv odgovornih. Takav slučaj još nije zabeležen!

Nisu vozači uvek i baš za sve krivi!

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)