Datum:

15.01.2011. 23:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8220 pregleda

Građani će plaćati za registarske tablice koje sami izberu za svoj automobil – 80.000 dinara, navodi se u odluci, objavljenoj u najnovijem “Službenom glasniku”.

U MUP-u kažu da najveće interesovanje za izdavanje ovakvih tablica vlada u Policijskoj upravi za grad Beograd, u koju je do sada stiglo osam zahteva. 

Vlada Srbije donela je uredbu o izmeni uredbe o visini naknade za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova u oblasti izdavanja vrednosnih obrazaca i registarskih tablica i fotokopiranja dokumentacije. 

Najviši iznos, od 80.000 dinara navodi se u odluci objavljenoj u najnovijem „Službenom glasniku”, građani će plaćati za registarske tablice koje sami izaberu. 

Uredbom Vlade određeno je da registracione nalepnice koštaju 400 dinara, a da za registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila treba izdvojiti 2.000 dinara. 

Izdavanje vozačke dozvole, u bruto iznosu, košta 800 dinara, probne vozačke dozvole 500 dinara, saobraćajne dozvole 1.200 dinara, a potvrda o privremenoj registraciji 300 dinara. 

Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila predviđa da vlasnik putničkog vozila ili teškog četvorocikla može po izboru odabrati najmanje tri, a najviše pet slovnih oznaka ili kombinaciju brojčanih i slovnih znakova. Izabrani znakovi čine deo registarske tablice iza oznake registarskog područja i crvenog štita. 

– Ako se bira kombinacija brojčanih i slovnih znakova, u njoj se moraju nalaziti najmanje dva slovna znaka, izuzimajući kombinaciju slovnih znakova TX, RP i RPE. Između brojčanih i slovnih znakova obavezan je znak “-” koji se računa kao jedan od izabranih znakova. Značenje izabranih znakova na registarskoj tablici ne sme da bude provokativno, nemoralno ili suprotno pravnom poretku. Naknada za izdavanje ovakvih tablica košta 80.000 dinara – objašnjavaju u MUP-u. 

Ovde dodaju da se registarske tablice sa oznakom E više ne izdaju, jer njihovo izdavanje nije predviđeno Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima niti pomenutim pravilnikom. 

Od bruto iznosa koji građani budu plaćali, deo novca uplaćivaće se na račun Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)