Datum:

01.11.2019. 9:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Austrijska kancelarka Brigite Birlajn, koja predvodi prelaznu vladu te zemlje, odnedavno se vozi u novom službenom BMW-u Serije 7.

Radi se o vozilu BMW 740 u vrednosti od 150.000 evra, u kojem je unutrašnjost od kože i koji ima dodatnu opremu, prenose austrijski mediji.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz vlade, dnevnik “Esterajh” piše da je vozilo naručeno već u junu, samo par dana od stupanja na dužnost Birljan. Iz kabineta kancelarke poručeno je da je vozilo nabavljeno u skladu sa sporazumom sa Agencijom za nabavke.

Doskora korišćeno vozilo prešlo je 60.000 kilometara i moralo je zbog toga biti zamenjeno, navode iz kabineta, dodajući da Austrija plaća lizing-rate u iznosu od 283,14 evra mesečno.

Kancelarka je, kako se ističe, bila informisana o nabavci, a dodatne, skupa oprema, je potrebna “u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju i zbog dugih službenih putovanja”.

Ona će, međutim, u komforu novog službenog vozila moći da uživa samo još par meseci, jer nakon polaganja zakletve novog kabineta automobil preuzima novi kancelar.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)