Datum:

07.05.2018. 10:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tesla će pozvati vlasnike 125.000 automobila Modela S na vanredni servis zbog pojave korozije na šrafovima u servo sistemu upravljača, što je najmasovniji opoziv u istoriji ovog američkog proizvođača električnih vozila.

U Tesli kažu da se rđa na pomenutim zavrtnjima javlja samo u oblastima sa veoma hladnim klimatskim uslovima, ali je kompanija odlučila da preventivno povuče na servis sve primerke Modela S proizvedene do kraja marta 2016, koji su potencijalno pogođeni ovim problemom.

“Uočili smo prekomernu koroziju na šrafovima servo uređaja na upravljaču, ali samo na vozilima koja se koriste u hladnim klimatskim uslovima. To se pre svega odnosi na zemlje u kojima se za posipanje puteva tokom zime koriste soli kalcijuma i magnezijuma, umesto natrijum-hlorida”, objašnjavaju u Tesli.

“Ipak, preventivno smo odlučili da zamenimo sporni deo na svim vozilima Modela S starije generacije, bez obzira na podneblje u kome se koriste, zbog mogućnosti da će se ti automobili u nekom narednom periodu možda voziti u predelima sa oštrim zimama” dodaju u toj kompaniji.

Tesla je odgovornost za pomenuti problem prebacio na Bosch koji je snabdevao američkog proizvođača električnih automobilima servo uređajima, a od te kompanije se očekuje i da pokrije troškove zamene.

Bosch se do sada nije oglasio u javnosti ovim povodom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)