Datum:

08.06.2012. 22:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4685 pregleda

Ministarstvo finansija uplatilo je u četvrtak, posle pisanja našeg lista o mogućem odlaganju zajedničkog projekta “Fijat Srbija”, sredstva kompaniji FAS, koje je za to zajedničko preduzeće trebalo da obezbedi država – potvrđeno je “Novostima” u Vladi Srbije.

Novac nije uplaćen ranije, tvrde, iz tehničkih razloga.

– Oba partnera u zajedničkom preduzeću “Fijat automobili Srbija” trude se da poštuju ranije utvrđenu dinamiku – kaže za “Novosti” Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja. – Od početka godine Vlada Srbije uplatila je oko 20 miliona evra na ime učešća u kapitalu, dok je oko 30 miliona evra utrošeno u gradnju prateće infrastrukture. U četvrtak je uplaćen iznos od deset miliona evra.

Kako je “Novostima” nezvanično potvrđeno, i preostala suma od potrebih 83 miliona evra biće uskoro obezbeđena. Prema dinamici koja je dogovorena među partnerima, do Nove godine bi, tvrdi ministar Ćirić, trebalo da bude proizvedeno oko 30.000 automobila novog modela.

Po strateškom ugovoru, italijanski “Fijat” je vlasnik 67 procenata fabrike automobila u Kragujevcu, a država Srbija preostalih 33 odsto.

Investicije “Fijata” i Vlade Srbije u kragujevačku fabriku automobila premašuje milijardu evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)