Datum:

05.07.2015. 17:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 11359 pregleda

U mesecu junu i julu “rodile “ su se neke od najpoznatijih automobilskih i motociklističkih kompanija. Pre nekoliko dana proslavili smo rođendan legendarnog Italijanskog proizvođača Alfa Romeo, danas prvoga jula slavimo šezdeseti rođendan kultne fabrike motocikala iz zemlje izlazećeg sunca “Yamaha Motor Company”.

Ova kompanija je nastala prvoga jula davne 1955. godine, kada se otcepila od matične kuće “Yamaha Corporation”. Podsetimo da izvorna kompanija postoji još od 1887. godine i počela je tako što je proizvodila muzičke instrumente.
Zbog toga i danas svi Yamahini proizvodi imaju zaštitni logo koji sačinjavaju tri ukrštene muzičke viljuške, bez obzira da li je u pitanju slavljenička kompanija Yamaha Motor Company ili Yamaha Corporation. Vidna razlika je u šemama boja koje koriste, motociklistička firma ima crvenu podlogu.

Prema zvaničnim izvorima, japanski proizvođač motocikala u 2012. godini imao je skoro 54.000 zaposlenih ljudi. Pored motocikala Yamaha Motor Company proizvodi putnička urbana vozila i skutere, automobilske motore, skutere za vodu, brodove i brotske motore, motorne sanke, bicikle koji imaju asistenciju električnih motora, automobile za golf, kompaktne industrijske robote i kacige za razne vrste motorsporta.

Proslavu svoje šezdesete godišnjice Yamaha Motor Company započela je na ovogodišnjem festivalu brzine u Goodwoody, kojoj prisustvuju sve VIP osobe Yamahe, među kojima su pored borda direktora i slavne motociklističke zvezde iz prošlosti Keni Roberts (Kenny Roberts), Đakomo Agostini (Giacomo Agostini) i Fil Rid (Phil Read), kao i glavna zvezda Movistar Yamaha Moto GP tima Valentino Rosi.

Ovom prilikom želimo da Yamaha Motor Company čestitamo godišnjicu i da im poželimo da proizvedu dosta zanimljivih i performantnih motocikala koji će na i dalje stavljati osmeh na lice.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)