Datum:

26.01.2012. 16:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6545 pregleda

Svi znakovi ukazuju na veliku budućnost malog modela “up”. U Nemačkoj, model sa dvoja vrata se odmah popeo na prvo mesto u svojoj klasi po statistici registrovanih vozila. Sada Folksvagen predstavlja verziju modela “up” sa četvoro vrata.

Pretprodaja će početi 6. marta dok se prve isporuke kupcima očekuju u maju (oba datuma važe za Nemačku). Vozilo sa četvoro vrata će biti lansirano na celom evropskom tržištu početkom leta.

Sa četvoro vrata bočni profil vozila je izmenjen. Dok se niža linija prozora verzije sa dvoja vrata podiže ka zadnjem delu pored C stuba, ona formira pravu liniju kod modela sa četvoro vrata. Kratki ispusti karoserije se takođe razlikuju kod modela sa četvoro vrata. Prednji i zadnji delovi su identični kod obe verzije karoserije. Ovo znači da će kupci modela sa četvoro vrata moći da uživaju u prednostima poklopca prtljažnika čiji se spoljašnji sloj sastoji od staklene površine. Ovo poklopcu pruža izgled visoke tehnologije i luksuza smartphone-a. Iza poklopca se nalazi prtljažnik sa 251 l kapaciteta, koji se može povećati i do 951 l savijanjem naslona zadnjeg sedišta.

Zadnja vrata imaju široki otvor i omogućavaju komforni ulazak u vozilo. Vozilo sa četvoro vrata i četiri sedišta pruža dovoljno prostora kao i model sa dvoja vrata, što je izvanredno ako se uzme u obzir veličina vozila. Prostor za glavu pozadi iznosi 947mm, a 993 mm u prednjem delu. Prostor za noge u drugom redu iznosi komfornih 789 mm. Visina sedišta u zadnjem delu pruža prijatan efekat: visina tzv. H tačke iznosi 378mm pozadi, što je više u odnosu na prednji deo (306mm). Viša pozicija sedišta omogućava putnicima pozadi da imaju bolji pogled preko ramena vozača i suvozača. Ono što je takođe važno je da ima dovoljno prostora ispod prednjih sedišta za noge putnika koji sede pozadi.

“Folksvagen up” sa četvoro vrata dolazi u Srbiju u drugoj polovini godine.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)