Datum:

09.07.2016. 23:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pretraga Volkswagenove fabrike u Volfsburgu u Nemačkoj počela je radi potrage za neeksplodiranim bombama iz Drugog svetskog rata. Pronađeni su delovi metala na četiri lokacije, a sumnja se i u prisustvo eksplozivne naprave, prenosi Rojters.

Lokalni nemački mediji penose da su stručnjaci za razoružavaje bombi obišli tri od četiri lokacije, na kojima ništa nije pronađeno. Tim će početi sa pretragom četvrtog mesta 8. jula. U slučaju da bude pronađena neekspodirana bomba, moraće da čekaju do nedelje kako bi je detonirali. Dodatno vreme će im poslužiti da evakuišu stanovnike ovog mesta koji žive u blizini fabrike, a kojih ima oko 700. Fabrika će tog dana biti zatvorena.

U ovoj fabrici trenutno je na dužnosti nekolicina radnika, dok su ostali na tronedeljnom odsustvu. Portparol Volkswagena kaže da će se sve ovo odraziti i na proizvodnju.

Fabrika u Volfsburgu datira iz Drugog svetskog rata, kada su se u njoj proizvodila vojna vozila i delovi za letelice. Zemlje Saveznice su ovu oblast intenzivno bombardovale. Rojters javlja da su i ranije na ovoj lokaciji nalažene neeksplodirane naprave. Danas ovaj masivni kampus služi kao središte Volkswagen grupe, a u njoj se prave modeli kao što su Golf i sve njegove varijante, kao i Tiguan.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)