Datum:

25.06.2011. 14:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 8571 pregleda

Da li vam se ikad desilo da se sa vama u automobilu nalazi vaša lepša polovinasa nekoliko njenih brbljivih drugarica koje se ponašaju baš kao da vaš ljubimac na četiri točka nikako nije bitan, bez imalo razumevanja za jednu tako bitnu stvar, već samo ćaskajući o tipično ženskim temama? Ako jeste, sasvim sigurno ste poželeli da im nekom mangupskom metodom stavite do znanja da, hm… postoje i važnije stvari od sniženja u tržnom centru?

To je upravo centralna tema nove Volkswagenove reklame za Tiguan. Vozač skreće sa puta, demonstrirajući svrhu kompaktnog krosovera, čime devojka i njene kreštave drugarice postaju zgrožene, izložene truckanju i veoma iznervirane. Ali, nevolja je u tome što se čitava scena odvija samo u njegovoj glavi. Nova reklama trebala bi pokazati potencijalnim kupcima oba pola da je Tiguan pogodan kako za vožnju u šoping (za devojčice), tako i za avanturističke poduhvate (za dečake). Možda malo stereotipno, ali u pitanju je samo reklama, zar ne?

Poboljšana verzija Tiguana koju vidite na video snimku prikazana je u maju, a pre toga je prošla čitav niz unapređenja sigurnosti i uštede goriva. Pokreće ga 2.0-litarski TDI sa BlueMotion tehnologijom. Njegova potrošnja iznosi 5.3 litre na 100 km za verzije sa pogonom na prednjoj osovini. Kad kod je moguće, motor se u potpunosti gasi pri gradskoj vožnji, zahvaljujući Stop/Start sistemu.

Reklama je namenjena nemačkom tržištu, tj. promociji nedavno prikazanog Tiguana na koji će ostatak Evrope morati da sačeka do avgusta. Početna cena na evropskom tržištu iznosi 24.175 evra.

Pogonska tehnologija Volkswagena obezbedila je još veću štedljivost goriva. Tri od sedam motora koja će biti u ponudi na teritoriji Evrope (svi imaju četvorocilindarske jedinice sa direktnim ubrizgavanjem) predstavljaju novinu za Tiguan. Četiri benzinska motora (TSI sa 1.4 do 2.0 litara) produkuju između 122 i 210 KS. Tri dizel motora (TDI) pokrivaju opseg od 110 do 170 KS. Takođe opciono dostupan sa Tiguanom je i sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom (DSG).

1 komentar
  1. AlphaBetaGama

    Simpaticno.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)