Datum:

11.02.2013. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3238 pregleda

Volkswagen je objavio kako namerava proširiti svoju postavu Passata stilizovanim CC Shooting Brake modelom baziranom na prilagodljivoj MQB platformi. Novi Passat trebao bi se pojaviti početkom 2015. godine, a svojim će dimanzijama biti znatno veći od prethodnika te će njegova dužina iznositi impresivnih 4900 mm. Na taj način VW će pokušati popuniti prazninu između Passata i luksuznog Phaetona.

Veće će dimenzije omogućiti i unapređenje putničke kabine u kojoj će biti više mesta za putnike, pogotovo na zadnjim sedištima. Kao i aktuelni CC model, nova generacija će koristiti niz transverzalno postavljenih, 4-cilindričnih benzinskih i dizelskih agregata, a u planu je i benzinsko-električna hibridna verzija. Kupci će moći birati između standardnog pogona na prednje točkove i opcionalnog 4Motion AWD pogona koji će koristiti VW-ov najnoviji Haldex5 sistem.

CC Shooting Brake tek treba biti službeno potvđen, no očekuje se kako će model stavljati stil ispred prilagodljivosti, baš kao što je Mercedes-Benz učinio sa svojim CLS Shooting Brake-om. Najviše će se isticati zakrivljena krovna linija i nakošeno stražnje okno. Zapremnina prtljažnika iznosiće oko 570 litara.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)