Datum:

25.05.2016. 22:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sudija saveznog suda SAD kaže da Volkswagen, predstavnici vlasti i predstavnici vlasnika treba 21. juna da kompletiraju konačni dogovor u vezi sa dizel skandalom. Zatim će biti potrebno da se kompletira period „vox populi“, koji će inicirati sudsko odobrenje, najkasnije do 26. jula, izvestio je Rojters. Do tada, proći će 10 meseci otkada je EPA uputila tužbu protiv Volkswagena zbog varanja na testovima emisije izduvnih gasova 2,0-litarskog dizel motora.

„Volkswagen je zadovoljan što nastavlja da napreduje u diskusijama sa američkim vladinim agencijama, regulativom i Plaintiffs Steering komitetom. Kompanija radi na finalizovanju dogovora, kako je naloženo od strane suda“, saopštio je nemački proizvođač.

VW je postigao načelni dogovor sa organima vlasti u aprilu. Kompanija se složila da popravi ili otkupi nazad 482.000 vozila u SAD. Pored toga, dogovor podrazumeva i finansijsku kompenzaciju za vlasnike, a takođe će biti oformljen i ekološki fond zbog „zagađivanja planete“. I pored svega ovoga, VW će i dalje morati da plati kazne federalnim vlastima zbog neregularnosti. Čitava kampanja bi mogla da košta VW milijarde dolara.

Ovi dogovori pokrivaju isključivo 2,0-litarski četvorocilindarski motor. VW tek treba da se pozabavi 3,0-litarskom V6 jedinicom, mada kaže da ubrzano radi na soluciji.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)