Datum:

14.10.2017. 11:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač više neće primati nove narudžbine za Scirocco, a kako saznaje Car & Driver, na lageru je ostao određen broj već napravljenih vozila koja su na prodaju.

Aktuelni Scirocco na tržištu je već skoro čitavu deceniju, ali nikada nije postizao zadovoljavajuće prodajne rezultate, pa je pravo čudo da je opstao do sada.

Automobil je postavljen na istu mehaničku pltformu (PQ35) koju je koristio i Golf 5, što govori u prilog tome da je reč o zaista vremešnom modelu, mada dizajn vozila nije previše zastareo.

Iako Scirocco odlazi u penziju, direktan naslednik nije na vidiku, jer Volkswagen za sada ne planira novi kupe sa pogonom an prednje točkove.

Ipak, moguće je da se se ime Scirocco ponovo aktivira, ali u tom slučaju će ga nositi neki od električnih Volkswagenovih modela koju su u planu u narednih nekoliko godina.

Naime, pre nekoliko meseci AutoExpress pisao je da bi eventualni električni Scirocco trebalo da bude zasnovan na Volkswagenovoj mehaničkoj MEB platformi konstruisanoj specijalno za električna vozila.

Prema nezvaničnim izvorima, Scirocco na struju bio bi dostupan u nekoliko varijanti, od koji bi osnovna verzija imala elektromotor sa 170 ks, dok bi se u vrhu ponude našao model sa dva električna agregata ukupne snage oko 300 ks. Jedan elektromotor nalazio bi se na prednjoj a drugi na zadnjoj osovini, pa bi automobil imao pogon na sva 4 točka.

Inače, VW je razmatrao novi Scirocco sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem pre dizel skandala iz 2015, ali je zbog promena planova i smanjivanja troškova nakon izbijanja ove afere, kupe skinut sa liste prioriteta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)