Datum:

31.05.2016. 19:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen trenutno razmatra razvoj druge platforme za električna vozila koja bi se nalazila u osnovi većih modela, uključujući i novi Phaeton.

Volkswagen grupa trenutno radi na kompletno novoj platformi pod nazivom MEB, a ona će biti osnova mnogim modelima različite veličine – od Polo superminija do Passata koji je srednje veličine. Jedan od prvih vozila koje će biti zasnovano na ovoj platformi biće proizvodna verzija BUDD-e koncepta, koji se očekuje do 2020. godine.

Iako će MEB arhitektura biti dovoljno fleksibilna da posluži mnoštvu novih modela, VW ipak smatra da ona neće biti najbolje rešenje za vozila veća od Passata. Zato je trenutno pod razmatranjem uvođenje nove EV platforme za automobile poput novog Phaetona.

Ipak, postoji mogućnost da Volkswagenu zapravo neće ni trebati veća platforma, ukoliko uspe da postigne prostranost kabine koju imaju sedani pune veličine, ali sa manjim spoljašnjim proporcijama. Da li će u tome uspeti ili će se ipak razviti nova platforma, ostaje da se vidi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)