Datum:

31.12.2017. 17:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Popularna nemačka auto-marka po prvi put u svojoj istoriji napraviće više od 6 miliona automobila u jednoj godini.

Osim toga, procenjuje da će godišnja proizvodnja svih 11 brendova VW grupacije u 2017. premašiti dosadašnji rekord od 10,3 miliona vozila.

Preko 60% proizvodnje činiće upravo automobili matičnog brenda, Volkswagena, koji je stožer grupacije sa preko 50 fabrika u 14 zemalja sveta, u kojima se izrađuje više od 60 modela vozila.

Rekordna proizvodnja ostvarena je između ostalog i zahvaljujući uvođenjem potpuno novih modela, koji nisu imali prethodnike u gami Volkswagena, kao što su T-Roc, Tiguan Allspace i Atlas (ne prodaje se u Evropi).

Ipak, kao i do sada, najpopularniji modeli – Golf, Polo i Passat, najviše su dominirali na tržištima širom sveta u 2017. U Kini je najpopularniji VW model bila Savana, koja se izrađuje u više varijanti.

Kao i većina ostalih velikih svetskih proizvođača, i Volkswagen se polako okreće razvoju i proizvodnji električnih automobila, pa se u narednim godinama očekuju potpuno novi modeli ove marke na tržištu, što će uticati na dalji godišnji rast proizvodnje.

Otkako je Volkswagen pokrenuo proizvodnju posle Drugog svetskog rata, pa do današnjih dana, sa fabričkih traka sišlo je preko 150 miliona automobila sa VW amblemom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)